Contact - Onweerstaanbare Beemstervalery aardappels

Voor bestellingen en vragen kunt u ons altijd bereiken:

Telefonisch:

06-4617 05 37

(wij zijn ook buiten kantooruren te bereiken: we zijn altijd met ons bedrijf bezig)

Per post:

Francis VOF

Jisperweg 8

1463 ND Noordbeemster

Valery's voordeel

Denk je dat je gasten meer van frites houden dan bijvoorbeeld van gekookte aardappels? Heb je daar slechte ervaringen mee: dat niemand ze wil eten, dat ze op het bord blijven liggen, of erger nog; dat erover wordt geklaagd? Geloof me, we zijn zelf net zo kritisch als de meest kritische eters en toch zijn we helemaal dol op Valery.

Wij vinden een frietje ook heerlijk, maar er gaat niets boven de volle, romige smaak van Valery, het mondgevoel van haar stevige beet en de manier waarop ze de andere smaken op het bord versterkt. Behalve smaak en uiterlijk heeft ze trouwens nog veel meer voordelen...

Kooktips

Je zet je mooie rode aardappels op en als het water begint te borrelen ga je met het volgende onderdeel van het gerecht beginnen. Je kijkt even later in de pan en tot je grote schrik is er van het robijnrood een soort vlekkerig roze over. Daar kan je niet mee voor de dag komen. Dan maar bakken of frituren? Soms lijkt het alsof er niets zit tussen hard en zwart.  

Aardappels goed bereiden hangt niet alleen maar af van je kookkunst, maar ook van de aardappel zelf. Hoe jong ze is, hoeveel zetmeel ze heeft, of ze kruimig of vastkokend is en hoe stevig ze in haar vel steekt...

Duurzame teelt

Als je goed voor je gasten wilt zorgen, dan geef je ze niet alleen maar een lekkere maaltijd. Die maaltijd moet ook met goede spullen zijn bereid. "Goed" omvat tegenwoordig ook dat je weet waar en hoe je ingrediënten zijn geteeld. Het liefst gebruik je lokale producten, in het seizoen, die zorgvuldig en met liefde voor de natuur zijn groot gebracht.

Francis VOF teelt al drie generaties aardappels in de Beemster. De Beemster is de eerste polder van Nederland en de rijke zeeklei is van meet af aan de perfecte voedingsbodem voor aardappels. Duurzaam telen hoort daarbij.

Ontdek de aardappelgeheimen van meesterchefs