Over de familie Francis - Onweerstaanbare Beemstervalery aardappels

Over de familie Francis

Waarom je bij ons de aller-allerlekkerste aardappels kunt kopen

We hebben het keurmerk voor duurzame teelt

Je kunt met Valery voor de dag komen, want we zijn planet proof

We houden van de Beemster en we daarom voldoen we aan heel strenge eisen voor schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het bedrijf, circulaire afvalverwerking en recycling. We worden daarop gecontroleerd door onafhankelijke certificatie instellingen. We zijn super efficient, waardoor we veel minder water, meststoffen of bestrijdingsmiddelen gebruiken en toch de bodem voedzaam houden. Planet proof is een tópkeurmerk, omdat we veel meer doen dat de wet voorschrijft. We zijn er trots op dat ons bedrijf dat keurmerk heeft verdiend.

Soms zelfs beter dan biologisch

In sommige zaken gaat dit keurmerk verder dan "biologisch", omdat er ook gelet wordt op bijvoorbeeld afvalscheiding, waterkwantiteit en arbeidsomstandigheden. 

De ervaring van 3 generaties aardappeltelers levert altijd mooie knollen met een onweerstaanbare smaak

Beemsterklei is zware klei, bij uitstek geschikt voor vee. Vandaar ook dat de Beemster kaas zo lekker is. Voor aardappels is het een lastige bodemsoort, want de aardappels moeten moeite doen om knollen te vormen. Gelukkig weet de familie Francis wat je moet doen om toch de allerlekkerste aardappels te telen. Mooie knollen met veel smaak, ondanks het gekke weer van tegenwoordig.


Er wordt nagedacht over de rassen die in de Beemster het beste kunnen gedijen, zodat de aardappel geen lapmiddelen nodig heeft om goed te groeien.


Er wordt aandacht geschonken aan de kwaliteit van de grond, die met natuurlijke middelen voedzaam blijft.


En als de poters in de grond zitten, wordt er vaak langs de planten gelopen om te kijken hoe het met de aardappels gaat. Zelf kijken, het gewas voelen en zien, samen met de rijke kennis van drie generaties aardappeltelers, dat maakt het verschil.

Ons bedrijf is uitgerust met alle moderne techniek, van GPS tot apps, maar de beste controles worden nog steeds door onszelf, met de hand, gedaan