hoe het echt zit met de Nederlandse voedselproductie.
Meer weten?
Beemster Valery
Wij houden van Beemster Valery.
Als je ons verhaal begrijpt ga je er ook van houden.
Lees verder
Beemster Valery en duurzaamheid
De aardappel is hartstikke duurzaam. Dat blijkt uit een rapport van Blonk consultants . Uit onderzoek blijkt dat (gekookte) aardappels duurzamer zijn dan (gekookte) rijst. Bij het telen van rijst heb je veel uitstoot van broeikasgas vanwege het onderwater zetten van de rijstvelden. En rijst heeft een lagere opbrengst per hectare. En bovenal; Aardappels hebben een veel hogere voedingswaarde met onmisbare nutriënten.
Beemster Valery wordt gangbaar geteeld, maar wel zo duurzaam mogelijk. We gebruiken bijvoorbeeld pepermunt olie tegen de luizen. Aan gewasbescherming tegen de aardappelziekte ontkomt hij niet. “De aardappelziekte is zo agressief dat het onmogelijk is om ze biologisch te telen. Dan loop je het risico dat de hele oogst mislukt.” We gebruiken middelen die ondertussen minder schadelijk zijn dan een vaatwas tabletje en de vlooienband van je kat. On the way to planetproof zorgt dat we zoveel mogelijk rekening houden met mens, natuur en milieu.